Jag är stolt över mina uppdragsgivare. Det är tidskrifter och tidningar med hög kvalitet, proffsiga redaktörer och duktiga medarbetare. Här hittar du ett artikelarkiv med nyligen publicerade texter. De flesta jag jobbar för är rikstäckande medier med huvudredaktioner i Stockholm. Uppdragsgivarna kan alltid bli fler och nya – välkommen så bollar vi mer. På denna sida finns ett urval av redaktioner jag har samarbetat med. Om du klickar på länkarna kommer du till respektive tidnings webbplats.

 

 

Vårdcentral med väntrums-tolk på heltid

Tidningen Arbetet den 02 februari 2023

Till vårdcentralen Näsby i Kristianstad kommer patienter ofta oanmälda. I väntrummet jobbar tolken Mukhtar Abdi heltid och har alltid fullt upp. Men hans arbete är nu ifrågasatt, eftersom regeringen aviserat utredning av tolkrätten. I Näsby är vårdpersonalen oroliga för att inte kunna utföra sina yrken.

LÄS HELA ARTIKELN

Foto: Johan Bävman

Hiv på jobbet

Tidningen Arbetet den 17 januari 2023

I dag lever tusentals svenskar med hiv, men få vågar berätta på sin arbetsplats. Arbetet har träffat personer som delar med sig av sina erfarenheter och reder ut det arbetsrättsliga kring hiv och arbetslivet.

LÄS HELA TEMAT

Hiv på jobbet – möt Lisbeth och Gustav

Tidningen Arbetet den 16 januari 2023

I år är det 40 år sedan hiv-viruset först identifierades. Men stigmatiseringen är fortfarande stor. De flesta svenskar som lever med hiv vågar fortfarande, år 2023, inte berätta om det på jobbet. Jag har träffat Lisbeth, som höll sin diagnos hemlig ända tills efter pension. Möt även Gustav, som istället valt att vara öppen från start.

LÄS HELA TEMAT

Artikelarkiv