Om mig

Här kommer en snabbresumé: jag har pluggat journalistprogrammet, mänskliga rättigheter och demokrati, kreativt skrivande, statsvetenskap med mera vid universitet. Innan jag tog klivet över till att driva eget, arbetade jag som anställd journalist inom fackförbundspressen i Stockholm under ungefär ett decennium. Jag är van att skriva om  arbetsmarknad, forskning, utbildning, förskola och skola,  yrkesfrågor, mångfaldsfrågor, socialtjänst, ledarskap och psykologi. Jag har även bakgrund som reporter och lokalredaktör på landsortspress, bland annat Östra Småland och Skånska Dagbladet. Perioder av mitt liv har jag levt utomlands, framför allt i Latinamerika. Jag pratar flytande spanska. Som frilans fortsätter jag mitt resande. Jag gör ofta längre reportage och personporträtt, men blandar det med nyhetsjobb och telefonintervjuer. Mitt bolag har en aktiv klimatpolicy som bland annat innebär att vid varje uppdrag välja det färdsätt som (inom rimliga) tidsramar ger minst utsläpp. Jag cyklar till samtliga uppdrag i såväl exempelvis Lund som Malmö och väljer kollektivtrafik för jobb längre bort.

Jag samarbetar med flera pressfotografer som jag med varm hand kan rekommendera. På följande orter jobbar jag nära dessa kollegor:

De blir nöjda

Jag vill alltid vara nöjd med min senaste artikel/reportage/tidning. Det ställer höga krav på kvalitet, eftersom jag vill mycket med det jag gör. Men det innebär också att jag ständigt utmanar mig själv, har en glädje i jobbet och hela tiden växer i min yrkesroll. Som frilansjournalist tar jag med mig mina erfarenheter från livet och yrkets resa och fortsätter utvecklas på min inslagna bana. Slutresultaten blir allra bäst i samarbete med de många duktiga redaktörer jag jobbar för. Här nedan följer röster från några av dem:

” Tora är en mycket bra frilansare att ha för oss. Pålitlig, snabb och kunnig i de områden som vi bevakar. Hon är dessutom en mycket god stilist. ” Leif Mathiasson, chefredaktör för Pedagogiska magasinet och för tidningen Chef och Ledarskap

” Tora är en bra och snabb skribent med känsla för de människor och miljöer hon möter. ” Margaretha Holmqvist, chefredaktör Tidningen Akademikern.

” Tora är en initierad frilans med bra koll på vårt bevakningsområde. Lätt att samarbeta med och levererar välskrivna reportage. ”
Ewa-Maria Kriegholm, Redaktionssekreterare, Tidningen Vision

” Tora är engagerad, nyfiken och har ett genuint intresse för människorna vi skriver om. Hon är öppen och ödmjuk, i intervjuer och inför detaljer, vilket resulterar i levande reportage. ”
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör, tidningen Förskolan