Jag är stolt över mina uppdragsgivare. Det är tidskrifter och tidningar med hög kvalitet, proffsiga redaktörer och duktiga medarbetare. Här hittar du ett artikelarkiv med nyligen publicerade texter. De flesta jag jobbar för är rikstäckande medier med huvudredaktioner i Stockholm. Uppdragsgivarna kan alltid bli fler och nya – välkommen så bollar vi mer. På denna sida finns ett urval av redaktioner jag har samarbetet med. Om du klickar på länkarna kommer du till respektive tidnings webbplats.

 

 

Elevhälsa på länk

Tidskriften Elevhälsa den 09 juni 2021

Distansundervisningen har varit svår för många unga och då kan elevhälsan spela stor roll. Men hur skapar man förtroende över länk? På Bollerups naturbruksgymnasium finns kuratorn Matilda Gend och skolsköterska Anette Odder bara ett knapptryck bort och gör dessutom regelbundet välsedda filmklipp.

LÄS REPORTAGET

Marcus serverar läslust till mellis

Fritidspedagogik den 25 maj 2021

Trots att det ingår i fritidshemmens uppdrag att arbeta språkfrämjande är det få som gör det i praktiken, visar forskning. Ett undantag är Mellanspunken i Höör där jag träffat högläsande fritids-läraren Marcus Ramstedt för tidningen Fritidspedagogik. Utbildningsministern får svara på hur vi ska nå ett fritidshemssverige där fler barn får möjlighet att bada i läs- och skriv på ett lustfyllt ”fritidssätt”, ett viktigt komplement till skolan.

LÄS HELA REOPORTAGET

På nytt uppdrag

Publikt den 12 maj 2021

Länsstyrelserna fick raskt organisera om för att kunna ta hand om tillsynen enligt den nya pandemi­lagen. I Skåne har många medarbetare lämnat sina ordinarie tjänster för att arbeta med att besöka butiker och andra verksamheter. En av dem är handläggaren Sara Flinck som jag och fotograf Emil Malmborg följde ut på oanmälda kontroller i Sjöbo.

LÄS HELA REPORTAGET

Artikelarkiv