Jag är stolt över mina uppdragsgivare. Det är tidskrifter och tidningar med hög kvalitet, proffsiga redaktörer och duktiga medarbetare. Här hittar du ett artikelarkiv med nyligen publicerade texter. De flesta jag jobbar för är rikstäckande medier med huvudredaktioner i Stockholm. Uppdragsgivarna kan alltid bli fler och nya – välkommen så bollar vi mer. På denna sida finns ett urval av redaktioner jag har samarbetet med. Om du klickar på länkarna kommer du till respektive tidnings webbplats.

 

 

Ger plats åt olika

Chefen i fokus den 20 september 2021

Lars Ekström, sektionschef inom arbetsmarknadsavdelningen i Malmö stad, söker aktivt efter medarbetare med särskilda och – inte minst – olika kompetenser. Det har lett till att majoriteten har utländsk bakgrund, vilket har visat sig gynna verksamheten.  Läs mer om Lars erfarenhet och inspireras till att rekrytera bredare.

LÄS HELA ARTIKELN

Temanummer: Främja närvaro

Tidskriften Elevhälsa den 15 september 2021

De kallas ofta lite slarvigt för ”hemmasittare”. Barn och unga som med formell term har ”långvarig problematisk skolfrånvaro”. Hur kan det bli så här? Och vad kan man göra åt det? Men framför allt: hur kan skola i samarbete med andra aktörer se till att fånga upp eleven i tid?

Tidiga insatser är alltid bäst, det visar all beprövad erfarenhet. Läs senaste numret av tidskriften Elevhälsa, som är fullproppad med inspirerande exempel och forskning. Tillsammans med redaktör @Maria Lannvik Duregård har jag varit med och planerat innehåll till temanumret ”främja närvaro”. Jag har också skrivit flera av artiklarna.

Här trivs fritids och f-klass under samma tak

Fritidspedagogik den 27 augusti 2021

I dag delar de flesta fritidshem lokaler med skolan. Men hur får man det att funka när verksamheterna har olika mål? På Gemöskolan i Älmhult har fritidspedagoger och lärare tänkt till kring rumsfördelning och möblering. Det är ett resultat av att ledningen valde att satsa efter att Skolinspektionen vid en granskning i kommunen för några år sedan slog ner på fritidshemmens kvalitet.

LÄS HELA REPORTAGET

Artikelarkiv